Skip to content

365 Days of Adventure

I am leaving for a trip around the world! The itinerary is ready and my tickets are booked. If everything goes accordingly, I will be 365 days away from home. Maybe a little less than a year, but I will be needing at least 9 months to explore  three continents: Asia, Oceania and South- America.

On April 8th, you can wave me goodbye on the tarmac of Brussels airport. First destination: Bangkok. Once the eagle has landed, it is time to celebrate Thai new year. Songkran is a water ‘festival’ that lasts three days, Thai people make others wet with buckets of water, water hoses or water pistols. I would say that is a nice way to get comfortable with the tropical heath. Talking about a refreshing start!

After the beginning of the ‘new year’, I will discover Thailand, Cambodja, Vietnam, Laos, Malaysia and Indonesia (four months). Then I hop on a plane to Australia, where I hope to reside for the five coming months. After OZ, it is time to visit beautiful New-Zealand. Before I head to South-America, I will make a pitstop on the bounty island Tahiti. And I will also take a short break at Easter Island to marvel at its mysterious statues. And before we even know it, I will be in South-America. I will be backpacking through Chili, Argentina, Bolivia and Peru before heading home.

So this is, in a nut shell, how my ATW trip will look like, but once on the road, the route can change. I kindly invite you to join me on my adventures by following this blog!

———-

Ik vertrek op wereldreis! De route ligt in grote lijnen vast en de vliegtickets zijn geboekt. Als alles goed verloopt, zal ik maar liefst een jaar van huis zijn. Misschien wat minder lang maar ik gok toch op minimaal negen maanden. Die tijd heb ik nodig om drie continenten te ontdekken: Azië, Oceanië en Zuid-Amerika.

Op 8 april 2013 kunnen jullie me komen uitwuiven op de tarmac in Zaventem. Eerste bestemming: Bangkok. Daar kan ik vrijwel onmiddellijk Thais nieuwjaar meevieren. Songkran wordt ook wel ‘het feest van het water’ genoemd, omdat gedurende drie dagen iedereen elkaar nat maakt met water.  Nu citeer ik Wikipedia even: ‘Langs de kant van de weg staan families met emmers water, tuinslangen en waterpistolen klaar om voorbijgangers nat te maken.’ Dat maakt het wennen aan de tropische hitte al een stuk makkelijker. Over een frisse start gesproken!

Na het begin van het  ‘nieuwe jaar’ zal ik gedurende vier maanden Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Maleisië en Indonesië verkennen. Vervolgens hop ik op het vliegtuig richting Australië, waar ik zo’n vijf maanden hoop te verblijven. Daarna is Nieuw-Zeeland aan de beurt voor een bezoek van drie weken. Onderweg naar Zuid- Amerika maak ik een korte pitstop op het bounty eiland Tahiti onder het mom van: “Ach ja, als je er dan toch bent…” En op Paaseiland hou ik ook even halt om de mysterieuze beelden te bewonderen. En voor we het goed en wel beseffen, zit ik in Zuid-Amerika. Chili, Argentinië, Bolivia en Peru zal ik tijdens de twee laatste maanden van mijn reis ontdekken.

Zo ziet mijn wereldreis er uit in een notendop maar de route kan onderweg nog veranderen. Ik nodig jullie uit om samen met mij op avontuur te gaan via deze blog. Net alsof jullie er zelf bij zijn!

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: