Skip to content

Cambodia: Dolphin Watching in Kratie

The town of Kratie is completely out of the direction of my route but I still sat on a bus for six hours just to spot the rare Irrawaddy dolphins. Kratie is the best place in Cambodia to see them. They are highly endangered. The last remaining 75  dolphins live in the Mekong River between Kratie and the border of Laos.  And yes, they were at home when I went to visit them! Unfortunately, they are not like Flipper and they don’t jump out of the water through hoops, but I’ve had the opportunity to take some pictures. I can now remove ‘photograph an endangered species’  from my to do-list. Check!

———-

Zeldzame dolfijnen spotten in Kratie

Het plaatsje Kratie ligt helemaal uit de richting van mijn route maar ik heb er toch een busrit van zes uur voor over om de zeldzame Irrawaddy dolfijn te spotten. Kratie is de beste plaats in Cambodja om deze met uitsterven bedreigde zoetwaterdolfijn te zien. De laatste 75 Irrawaddy dolfijnen leven in de Mekong rivier tussen Kratie en de grens van Laos. En jawel, ze waren thuis toen ik op bezoek ging! Helaas zijn het geen Flippers en springen ze niet uit het water door hoepels, maar ik heb het geluk om toch enkele foto’s te kunnen nemen.  Zo, ‘Een met uitsterven bedreigde diersoort fotograferen’, kan ik ook weer van mijn To Do– lijstje schrappen. Check!

Kratie (4)

Kratie (10)

Kratie (7)

Kratie (6)

Kratie (5)

Kratie (11)

Kratie (12)

2 Comments Post a comment
  1. Nadine Roggemans #

    Hey Iris, wat een fijne ervaring! Weet je dat je ondertussen al bijna 2 maand op pad bent? En al zoveel te vertellen en gezien en beleefd. Enjoy every moment of your journey.

    June 2, 2013
    • Dag Nadine! Ja, time surely flies when you are having fun. Mijn derde maand is ondertussen ingegaan. Voor ik het weet, is het al voorbij! 🙂

      June 5, 2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: