Skip to content

6 months on the road/ 6 maand onderweg

I am halfway my trip around the world. I am on the road for six months now. If I look back, time flew by.  Asia was amazing: the different cultures, delicious food and the cheap lifestyle. But four months was enough. Next stop: Australia. Back to the ‘normal’ world with sitting toilets, toilet paper, showers and hot water. The flip side of the coin : everything is so expensive. Even if you don’t do anything special, you can easily spend 50 Australian dollars per day ( + – 35 euro per day ). So most backpackers work.  It can be hard to find a job. Competition is fierce. There are so many backpackers who want to travel and work in Oz. I was lucky. I found almost immediately a job in Sydney. I love that city ! I stayed there for two months.  Currently I’m traveling again. I arrived in Melbourne last week. I stayed at a friend’s place the first few days. It was so nice to see a familiar face in, yet again,  a new place. Last week,  I felt tired. Let’s call, six months travel fatigueness .  Lately I miss life in Belgium, my family , friends , and yes , dog Bo. Fortunately,  I have a lot of support from my network back home. Thank you for that! I am not nearly ready to go home. But I am going to travel slower. If I arrive somewhere nice, I will stop there for a while. I don’t know yet where that will be. But you will be the first to know …

———-

Ik ben vandaag halfweg mijn wereldreis. Welgeteld zes maanden ben ik onderweg. Als ik erop terugkijk, is de tijd voorbij gevlogen. Azië was de max: de verschillende culturen, het lekkere eten en het goedkope leven. Maar vier maanden was genoeg. Wat keek ik uit naar Australië. Terug naar de ‘normale’ wereld met zittoiletten, wc-papier, douches en warm water. De keerzijde van de medaille:  alles is hier duur.  Zelfs als je niets bijzonders doet, ben je al makkelijk 50 Australische dollar per dag (ongeveer 35 euro per dag) kwijt. Werken om je verblijf te bekostigen, is de boodschap. Het kan hard zijn om een job te vinden. Er zijn zoveel backpackers die hier willen reizen en werken.  Ik heb geluk gehad. Ik vond vrijwel onmiddellijk een baan in Sydney. Geweldige stad! Twee maanden ben ik er gebleven.  Momenteel ben ik weer aan het reizen en ben ik in Melbourne. Daar heb ik de eerste dagen bij een vriendin gelogeerd. Het deed deugd om een bekend gezicht te zien in, alweer, een nieuwe plaats. De laatste week heb ik last van reismoeheid. Laten we het mijn zes maanden reisdip noemen.  De laatste tijd mis ik het leven in België, mijn familie, vrienden, en ja, hond Bo. Gelukkig heb ik veel steun van het thuisfront als ik een moeilijk moment heb. Waarvoor dank! Ik ben nog niet klaar om naar huis te gaan. Ik heb nog zoveel te zien en doen.  Maar ik ga wat trager reizen. Als ik op een leuke plaats kom, hou ik een tijdje halt. Waar dat is, weet ik nog niet. Jullie zijn de eerste die het zullen weten…

6 Comments Post a comment
 1. hansmanshoven #

  Ik zei het nog: je schema zit veel te vol. Als je straks in Z-Amerika op 4.000 meter hoogte zit, ga je vanzelf wel wat trager. Allez, je kan het, Iris!

  October 8, 2013
  • Yes, I can!! Een druk schema lukt nog wel. Maar mijn portemonnee kan Australie niet, da’s het grootste probleem. :))

   October 8, 2013
 2. Eva #

  Iris!! Ik vind het echt een fantastisch verhaal op zich…Ik kijk er naar uit om uw verhalen ‘life’ te mogen horen… geniet er nog van meid… Dikke kussen en een knuffel vanuit België xxx

  October 8, 2013
  • Hey Eva!!
   Hahaha, inderdaad genoeg gesprekstof volgend jaar. Ik kijk er al naar uit om bij te kletsen in ‘real life’. Tot dan gebruiken we FB he. Groetjes!!

   October 8, 2013
 3. Go Iris!! 🙂

  October 8, 2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: