Skip to content

Australia: Sydney Fireworks- Happy New Year!!!

DSC_0054

DSC_0056

CSC_0087

DSC_0058

DSC_0067

DSC_0103

DSC_0099

DSC_0092

DSC_0081

DSC_0080

At 8.30 a.m., we (the Dutch sisters Yvette, Chantal and I) arrived at the main entrance of the botanical gardens. This is the place in Sydney to see the fireworks at New Year’s Eve. We were certainly not the first ones to arrive. Some people camped out to get the best spot. The waiting line was a few kilometers long and comparable to the snake of the game Snake on the old Nokia mobile phones. The atmosphere was very relaxed. Kudo’s to the organisation for that. There were not that many security guards or fences. But there was a kind of social control going on. People who tried to squeeze in, were asked to wait at the end of the line.  After 4,5 hours of waiting, we finally got in. We found a good spot where we could see the Harbour Bridge and the Opera House. The rest of day, we had to guard our spot. Otherwise it would be taken very quickly by others. In the evening, it got cloudy and it rained but it was just for a short period of time. At midnight it was time: HAPPY NEW YEAR!!! We didn’t see that much of the fireworks because of the many trees in the botanical gardens. But still, it was the best fireworks I have ever seen. For me, this symbolises the end of my stay in Australia. After five months in Oz, it’s time to explore a new country: New Zealand! I wish you all the very best for 2014. Love and kisses, Iris

———-

Om half 9 ’s morgens waren de Nederlandse zussen Yvette, Chantal en ikzelf paraat aan de ingang van de botanische tuinen van Sydney. Dit is dé plaats om het eindejaarsvuurwerk van Sydney te bekijken. We waren zeker niet de eersten. Sommige mensen hadden zelfs gekampeerd aan de ingang om een goede plaats te bemachtigen. De wachtrij was enkele kilometers lang en vergelijkbaar met de slang uit het spelletje Snake op de oude Nokia gsm’s. Het wachten verliep gemoedelijk. Knap hoe de organisatie iedereen mooi in het gareel laat lopen zonder veel security mensen of dranghekken. Er heerste wel een soort van sociale controle. Mensen die probeerden voor te dringen, werden door de wachtenden gevraagd om achteraan aan te schuiven zoals de rest. Na 4, 5 uur wachten, waren we binnen. Na wat zoeken, vonden we een goede plaats met zicht op de Harbour Bridge en het Opera House. De rest van de dag hebben we onze plaats goed moeten bewaken. Op de vooravond werd het bewolkt en regende het eventjes maar het klaarde gelukkig snel weer op. Om middernacht was het dan zover: HAPPY NEW YEAR!!!  Helaas zagen we niet zoveel van het vuurwerk door de vele bomen. Maar het was alsnog het mooiste vuurwerk dat ik ooit heb gezien. Bij deze neem ik een spetterend afscheid van Australië. Na vijf maanden is het tijd om een nieuw land te ontdekken: Nieuw-Zeeland! Ik wens jullie allemaal het allerbeste voor 2014. Veel liefs, Iris

5 Comments Post a comment
 1. Linda De Boeck #

  Hey Iris,
  Ook voor jou een super 2014, met uiteraard het vervolg van jouw boeiende avonturen! Weet niet of ik je bovenop de ongoing uitdaging nog meer nieuwe uitdagingen kan wensen…?
  In elk geval, wij genieten zoals in 2013 ook verder in 2014 van jouw boeiende verhalen en prachtige foto’s !!
  Veel groetjes,
  Linda

  January 2, 2014
  • Dag Linda,
   Erg bedankt! Voor jou ook een spetterend 2014 gewenst!
   Groetjes

   January 12, 2014
 2. Nadine Roggemans #

  Hallo Iris,
  Ik wens je op mijn beurt de avontuurlijke verderzetting van je wereldreis op de fantastische manier waarop je dat in 2013 hebt gedaan. Blijven genieten, meenemen en meemaken wat je kan, niemand zal je dit ooit ontnemen. Liefs,
  Nadine

  January 2, 2014
  • Bedankt Nadine, bij deze mijn beste wensen voor het nieuwe jaar!

   January 12, 2014
 3. Sydney is our home town – so we are SOOO pleased to hear you enjoyed our fireworks display so much!!
  It is crowded but always worth seeing at least once in a lifetime 🙂

  April 4, 2014

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: