Skip to content

Thailand: Life In Pai

Last Monday, I have left the mayhem of Songkran in Chiang Mai and swapped it for the relaxed mountain village Pai. This is the first location in Thailand where I have a wow-feeling.

The hostel I stayed is simply amazing. There are several bungalows and one central area with hammocks. I have shared a bungalow with three girls, Ellie and Jade (two British girls who are travelling for a long period of time) and Cassie (also a British girl who taught English in Japan for the last two years). Because of the beauty, tranquility and the fun companionship, I have decided to stay there for three days.

I have had the first Thai massage of my life. I just loved it! At times, it was a bit painful – the masseuse pinched pretty hard- but the hour flew by. I think I even fell asleep at the end. So relaxing!

We also went to the hot springs of Pai. At the highest point of the hot spring, the water is so hot, that you can boil an egg in it. The hot springs gradually go down like a waterfall, and so does the temperature. The mineral bath has the perfect temperature. You can compare it with taking a hot bath outdoors. With a little breese, it is bliss.

The waterfall of Pai was a bit disappointing. We went to the gliding waterfall. You can glide of the waterfall but it seemed dangerous so I passed for this opportunity. I don’t want to break my bones in my second week of my trip around the world.

I have realized in Pai how much I love my life. There is only one thing that I have to do and that is to ENJOY every single day!

———-

Het leven in Pai

Afgelopen maandag heb ik de drukte van de stad Chiang Mai ingeruild voor het relaxed bergdorpje Pai. Dit is de eerste locatie in Thailand waarbij ik een wow-gevoel had.

De herberg waar ik verbleef is geweldig. Het bestaat uit rieten bungalows met een centraal paviljoen met hangmatten.  Ik deelde een bungalow met drie meisjes waaronder Ellie en Jade (twee Engelse meisjes die ook voor lange tijd aan het rondtrekken zijn) en Cassie (ook een Engelse die net twee jaar les heeft gegeven in Japan en nu ook gaat rondtrekken door Azië en Australië).  Omdat het er zo rustig en mooi was én door het leuke gezelschap, besloot ik om er drie dagen te blijven.

Ik heb mijn eerste Thaise massage gehad in mijn leven. En het was heerlijk. Met momenten wat pijnlijk – de masseuse kneep best hard- maar het uur is zo voorbij gevlogen. Volgens mij ben ik op het einde zelfs in slaap gevallen. Zo ontspannend!

Ook zijn we naar de hot springs of de warmwaterbronnen van Pai geweest.  Op het hoogste punt van de hot spring is het water zo heet dat mensen er eieren in koken. De warmwaterbron gaat als een watervalletje naar beneden. Zo ook de temperatuur. Het mineral bath of het mineraalbad heeft de perfecte temperatuur, vergelijkbaar met een warm bad. Met een zacht briesje is het heel aangenaam.

De waterval was een beetje teleurstellend.  We zijn naar de slide waterval geweest.  Een waterval waar je af kan glijden zoals van een glijbaan maar dat zag me er net iets te gevaarlijk uit. Ik wil mijn botten niet breken in de tweede week van mijn trip. Dus ik heb er wijselijk voor gepast.

In Pai realiseerde ik hoe geweldig mijn leven is. Ik heb maar één ding te doen en dat is elke dag GENIETEN!

Pai (8)

Pai (9)

Pai (13)

Pai (14)

Pai (17)

Pai (18)

Pai (27)

Pai (30)

Pai

Pai (4)

6 Comments Post a comment
 1. Greet #

  Knap, joh … dat je je nu al realiseert wat een geweldig leven je hebt 🙂 ! Geniet er verder van ! Wij lezen vanop de zijkant …..

  April 19, 2013
  • Hahaha, ja, ik begin helemaal in het backpackersleven te komen. Mijn grootste bekommernis is een bed, een proper onderbroek, lekker eten vinden… En verder GENIETEN! Erg leuk dat je m’n blog volgt. Muchly appreciated!

   April 19, 2013
 2. Nadine Roggemans #

  Hey Iris! Je bent alleen vertrokken, maar je ziet dat je heel gauw andere mensen leert kennen en dat je je dan al veel minder alleen voelt. Nice to follow you van zo ver. Blijven genieten!

  April 19, 2013
  • Bedankt Nadine om de blog te volgen. Erg leuk! Genieten doe ik zeker en vast… Doe de collega’s van HC de groeten van me!

   April 19, 2013
 3. Sigriet Alen #

  Hey Iris,
  Bij het zien van deze foto’s krijg ik ook wel zin in een warmwaterbron. Want geef toe, zo’n warmwaterbron in de natuur lijkt me een zaliger gevoel te geven dan in een yacuzzi te gaan zitten hè. Fijn dat je snel andere mensen leert kennen, dan voel je je toch niet zo alleen in je uppie.
  Groetjes, Sigriet

  April 22, 2013
  • De hot springs waren heerlijk! Kan Frank dat niet in de hof installeren anders? 😀

   April 26, 2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: