Skip to content

Laos: The Gibbon Experience

The Gibbon Experience is a childhood fantasy coming true:  tree days trekking in the jungle of Laos, swinging from one side of the jungle to the other with the use of ziplines, and spending the night in the most amazing tree houses (twenty metres above the ground). We even spotted the Gibbons in the morning, the inhabitants of the Nam Kan National Park. These monkeys make a incredible loud noise which is similar as a sirene of a police car. If you hear this sound, and see trees shaking at the same time, the Gibbons are swinging these trees. The ziplining is fantastic. Especially the ultra long glides (500 metres) are so cool as you can really enjoy the environment while you are gliding hundred metres above the jungle.

The Gibbon Experience also has a serious purpose. A few years ago, poaching was threatening the extinction of the Gibbons. The organisation Cue Animo has convinced the hunters to become the forest’s guardians. As guides, they now make more for their families than in their hunting days.

———-

De Gibbon Ervaring

The Gibbon Experience is als een kinderdroom die werkelijkheid wordt: een driedaagse trektocht in het oerwoud van Laos, als een aap door de jungle slingeren met behulp van kabels (ziplines) en overnachten in de meest fantastische boomhutten op twintig meter hoogte. We hebben zelfs het geluk gehad om Gibbons te spotten, de inwoners van het Nam Kan Nationaal Park. Deze apen maken een verschrikkelijk luid lawaai vergelijkbaar met een sirene van een politiewagen. Als je dat hoort én bomen tegelijkertijd heel erg hard ziet wiegen, mag je er zeker van zijn dat er Gibbons in zitten. Het ziplinen is fantastisch. Vooral de erg lange ziplines of kabels (500 meter) zijn de moeite. Dan kan je echt van de omgeving  genieten terwijl je honderd meter boven de jungle zweeft.

The Gibbon Experience heeft ook een serieus doel. Enkele jaren geleden was de jacht op Gibbons zo groot dat het ras met uitsterven bedreigd was. De organisatie Cue Animo heeft de jagers overhaald om hun stroopactiviteiten te staken en in plaats daarvan parkwachters te worden. Nu verdienen deze lokale mensen meer geld om hun families te onderhouden dan in hun oude stropersdagen.

Gibbon Experience (15)

Gibbon Experience (24)

Gibbon Experience (30)

Gibbon Experience (32)

Gibbon Experience (34)

Gibbon Experience (35)

Gibbon Experience (36)

Gibbon Experience (37)

Gibbon Experience (38)

Gibbon Experience (41)

Gibbon Experience (46)

Gibbon Experience (48)

15 Comments
 1. Eva #

  Iris, dit ziet er echt geweldig uit! Ik hoop dat je de ‘time of your life’ beleeft! Wat een prachtige landschappen… ZALIG 🙂
  Hoe zit het met de allergie ondertussen?

  April 26, 2013
  • Evaatje,
   Het was ook echt geweldig. Elke dag genieten! Met de allergie gaat het super goed eigenlijk. Ik neem geen pilletjes meer maar smeer nog wel factor 50 maar überhaüpt geen last meer van uitslag. Probleem is wel dat ze hier precies enkel maar factor 30 verkopen. Maar mss ben ik tegen dan nog meer geacclimatiseerd. 🙂 Hoe ist met jullie? X

   April 26, 2013
 2. Ja Iris, dat zijn foto’s om jaloers op te zijn ze! Hoe verloopt alles tot nu toe?

  April 26, 2013
  • Bedankt! Alles verloopt heel goed. Ik begin helemaal in het backpackersleven te komen en elke dag is zaterdag voor mij, dus ik heb zeker niet te klagen. 🙂

   April 26, 2013
 3. Soepie #

  Ziet er super uit 🙂 Ben blij dat we je zo kunnen volgen.
  Ik durf wel te wedden dat gij zeker ook nie moet onderdoen voor een jengelende gibbon :p
  Groetjes van die andere aapjes in België :d

  April 26, 2013
  • Hahaha, ik moest er luidop van lachen toen ik dit las. Feit fazant! Volgens mij heb ik ook wel wat Gibbons verjaagd met mijn stemvolume. 😀

   April 27, 2013
 4. Wij hadden er nog aan gedacht die Gibbon experience te doen, maar het budget voor die maand was op. Zie dat ze ondertussen ook blikjes LaoBeer hebben…

  April 26, 2013
  • Idd, Gibbon Experience is vrij duur maar het is zijn geld wel waard, vond ik. Je steunt de lokale economie ook een beetje, so it is all good. Jip, LaoBeer in blik en sinds gisteren de trotse bezitter van een LaoBeer t-shirt. 🙂

   April 27, 2013
  • Idd, Gibbon Experience is vrij duur maar het is zijn geld wel waard, vond ik. Je steunt de lokale economie ook een beetje, so it is all good. Jip, LaoBeer in blik en sinds gisteren de trotse bezitter van een LaoBeer t-shirt. 🙂

   April 27, 2013
 5. Wiebke #

  WoW Iris, ziet er echt amazing uit daar! Ongelooflijk.
  Hoe geraak je eigenlijk boven op die hoogte?
  Geniet nog verder van elke dag zoals je nu doet.
  Ik blijf alvast verder volgen 🙂

  April 26, 2013
  • Hi Wiebke,
   Het is ook echt amazing! Ok, zo klink ik als Astrid Bryan. Hoe je bovenraakt? Simpelweg door naar boven te hiken. Eerste keer echt gehiked in mijn leven. Pittig maar het ziplinen was de beloning!

   April 27, 2013
 6. Zalig Iris.

  April 30, 2013
  • Dag Etienne. Inderdaad, zalig is het juiste woord voor de Gibbon Experience!

   May 2, 2013
 7. Nadine Roggemans #

  Ja Iris, je doet ons werkelijk dromen! Tegelijkertijd leren we ook wat bij met je comments. Very interesting. Kan niet anders zeggen dan : Genieten meid !

  May 3, 2013

Comments are closed.

%d bloggers like this: