Skip to content

Vietnam: Hoi An, Nha Trang and Mui Ne

The last ten days, I have travelled down the Vietnamese coastline with the German couple Carlo and Lisa.

De afgelopen tien dagen heb ik samen met het Duitse koppel Carlo en Lisa de kustlijn van Vietnam afgereisd.

 

Nha Thrang Pagoda Carlo & Lisa

First stop is Hoi An, a delightful port town. Here, I have seen the ocean and beach for the first time during my trip. The previous weeks, I have spent most of the time in mountainous areas, so it is a pleasant change.  I’ve met up with Alex in Hoi An, a Mexican guy who I’ve met in Laos. Together with him, I’ve visited the ruines of My Son. The most important remains of the ancient Cham empire.

Eerste stop was Hoi An, een gezellige havenstad. Hier heb ik voor het eerst tijdens mijn trip zee en strand gezien. De afgelopen weken heb ik in bergachtige streken vertoeft, dus het is een aangename afwisseling. In Hoi An heb ik Alex getroffen, een Mexicaan die ik eerder in Laos heb ontmoet. Met hem heb ik de ruïnes van My Son bezocht. De belangrijkste overblijfselen van het Cham imperium.

Hoi An (6)

Hoi An (8)

Hoi An + My Son (5)

Hoi An + My Son (4)

Together we moved on to another beach destination, Nha Trang. In this beach town with a remarkable Russian presence, we’ve combined beach activities with cultural stuff, such as visiting Long Son Pagoda and the Po Nagar Cham Towers.

Daarna zijn we met z’n allen naar de strandstad Nha Trang getrokken. In deze badstad met een opvallend grote Russische aanwezigheid hebben we strandbezoeken gecombineerd met culturele activiteiten, zoals het bezichtigen van de Long Son Pagoda en de Po Nagar Cham Towers.

Nha Thrang (2)

Nha Thrang Pagoda (2)

Nha Thrang Cham Towers (9)

Because it is so hot in Vietnam, an average of 33° celcius, we’ve decided to stop at another city by the beach, Mui Ne. I love the strong see breeze of Mui Ne. This place is famous for wind- and kitesurfing and its sand dunes. It was worth getting up at 4 a.m. to see the sunrise in the dunes.

Omdat het zo heet is in Vietnam , gemiddeld 33° graden, besloten we na Nha Trang nog een kuststad aangedaan, Mui Ne. Heerlijk vond ik de sterke zeewind die Mui Ne zo typeert. Deze plaats staat bekend voor het wind-en kitesurfen en z’n zandduinen. Het was het waard om om 4u op te staan om de zonsopgang daar te zien.

Mui Ne (9)

Mui Ne (2)

6 Comments Post a comment
 1. Nadine Roggemans #

  Pfft, en wij hier maar onder een grijze lucht zitten en in de regen lopen …

  May 22, 2013
 2. Nice summary. I’m impressed by the beauty of journey. Goeie wind. Etienne

  May 23, 2013
 3. good stuff, Iris!

  May 24, 2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: