Skip to content

Thailand: Bangkok Part II

I am back in Bangkok. My first experience with this city was so overwhelming: the chaotic traffic, the constant bustle of street vendors,… But the metropolis doesn’t have the same effect on me as before. After ten weeks, I’m used to the Asian rhythm. The streets don’t seem so busy and crowded anymore. I am significantly better at negotiating prices with street vendors. I laugh with tuktuk drivers who yell “I’ll show you Bangkok for ten baht”. Yeah, I kinda like Bangkok.

I want to do just a few things here: watch a  Muay Thai kickboxing match at Ratchadamnoen Stadium, visit the temples Wat Arun and Wat Pho, consume a scorpion and try a nibbling fish foot massage. I do all these things with Annie, a girl from Amsterdam. I only miss out on the foot massage because  I bump into someone I hadn’t seen in years: Sven. Coincidentally, he is just one day in Bangkok. What are the chances? As we honour our Belgian traditions, we decide to go out and drink some beers. It’s strange but pleasant to see a familiar face at the other side of the world. Sven leaves for New Zealand the next day. Godspeed, old friend! I prefer to go to slightly warmer places. Next stops: the islands of Thailand …

———-

Thailand: Bangkok Deel II

Ik ben weer in Bangkok. Mijn eerste ervaring met deze stad was overweldigend: de chaos van het verkeer, de drukte van de straatverkopers,… Maar de metropool heeft niet meer hetzelfde effect op me heeft als voorheen. Na tien weken ben ik het Aziatische ritme gewoon. De straten en het verkeer lijken niet meer zo druk. Ik ben ondertussen opvallend goed geworden in het onderhandelen van prijzen met verkopers. Ik lach met tuktuk chauffeurs die roepen: “Ik toon je heel Bangkok voor tien baht”. Ik vind Bangkok opeens een leuke stad.

Ik wil hier slechts enkele dingen doen: naar een Muay Thai kickboksmatch kijken in het Ratchadamnoen Stadium, de bekende tempels Wat Arun en Wat Pho bezoeken, een schorpioen verorberen, en een voetmassage door knabbelvisjes uitproberen. Dit alles doe ik samen met Annie, een meisje uit Amsterdam, waar ik de afgelopen dagen mee door Cambodja heb gereisd. Enkel de voetmassage is er niet van gekomen. We waren op weg naar zo’n speciaalzaak maar opeens loop ik een oude bekende tegen het lijf: Sven. Toevallig is hij één dag in Bangkok. What are the chances?  Naar goede Belgische gewoonte besluiten we om een pintje te gaan drinken. Het is vreemd maar heel aangenaam om een bekend gezicht te zien aan de andere kant van de wereld. Sven vertrekt de volgende dag naar Nieuw-Zeeland. Ik wens je een goede vaart, oude vriend! Ik trek ondertussen naar warmere oorden. Volgende stops: de eilanden van Thailand…

Bangkok (3)

Bangkok (2)

Bangkok (6)

Bangkok (8)

Bangkok (7)

Bangkok (4)

Bangkok (22)

2 Comments Post a comment
  1. Eva #

    Je ziet er heel goed en ontspannen uit Irisje X

    June 17, 2013
    • Dankjewel Evaatje! En hoe gaat het met de drie musketiers? X

      June 18, 2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: