Skip to content

Malaysia: Pulau Penang – Georgetown

I have swapped Thailand for Malaysia. First stop is Georgetown on the island Pulau) Penang. The first thing I’ve noticed in Malaysia is its multiculturalism: Malays, Chinese, Indians, and the indigenous Orang Asli live peacefully together. This mix creates a colorful street view and a delicious cuisine. Penang is known as the food capital of Malaysia. And if you know me a little, you know I am all-in for  a culinary pit stop. Together with the Irish Ann Marie (who has been teaching in South Korea the past year), I strolled down the streets of Georgetown and passed Chinese temples, mosques and Hindu temples. We savoured some delicious food in Little India. And for a panoramic view and work-out, we decided to go up Penang Hill (821 m).

———-

Ik heb Thailand ondertussen ingeruild voor Maleisië. Eerste halte is Georgetown op het eiland (Pulau) Penang. Het eerste wat opvalt in Maleisië is de multiculturaliteit: autochtone Maleisiërs, Chinese Maleisiërs, Indische Maleisiërs en de ‘oorspronkelijke bevolking’ de Orang Asli leven vredig naast elkaar. Deze bonte mix zorgt voor een kleurrijk straatbeeld en een overheerlijke cuisine. Penang staat bekend als dé voedselhoofdstad van Maleisië.  En als je mij een beetje kent, weet je dat ik graag tijd maak voor een culinaire pitstop. Samen met de Ierse Ann Marie (die net een jaar heeft lesgegeven in Zuid-Korea) rondgeslenterd in het centrum tussen de Chinese tempels, moskeeën en Hindu tempels en heerlijk gegeten in Little India.  Voor een panoramisch zicht besluiten we naar Penang Hill (821m) te trekken. Tevens een goede work-out voor al het verorberde eten.

Penang (20)

Penang (16)

Penang (26)

Penang (7)

Penang (5)

Penang (2)

Penang

4 Comments Post a comment
 1. Isolde #

  Malesië, staat hoog op het verlanglijstje… moet ik dus eens werk van maken;-). Ondertussen ben je ongeveer drie maand weg, wat heeft (tot hier toe) t meeste indruk gemaakt? Groetjes,
  Isolde

  July 5, 2013
  • Hey Isolde, ik ben nog niet zo lang in Maleisië maar ik vind het een erg leuk land. De natuur is er prachtig en de locals zijn minder drammering dan in bijvoorbeeld Thailand. Ik vind het een aanrader. Indien mogelijk zou ik het combineren met Borneo. Hoogtepunten tot nu toe: Thais nieuwjaar vieren in Chiang Mai was een waanzinnig feest, de Gibbon Experience in Laos is uniek, Sapa, Halong Bay en het NP met de grootste grotten ter wereld in Vietnam, en de Killing Fields in Cambodja. Waar trekken jullie dit jaar naar toe? Groetjes!

   July 7, 2013
   • Isolde #

    Ik ben benieuwd naar je verslag van Borneo en de neusapen! Ik veronderstel toch dat je daar naar toe gaat? Wij trekken dit jaar op kampeertocht in Namibie en Botswana, maar ik moet nog geduld hebben tot oktober. Amuseer je, Isolde

    July 12, 2013
   • Ik ga helaas niet naar Borneo. Ik vlieg van Singapore naar Flores, Indonesië. Verslag over de Komodo Dragons volgt wel later! 😀 Kampeertocht door Namibië en Botswana heb ik enkele jaren geleden gedaan. Ook een echte aanrader!

    July 12, 2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: