Skip to content

Malaysia: Cameron Highlands

In Cameron Highlands, we went searching for the world’s largest flower, the Rafflesia. After a hike of three hours we find one! There is some luck involved, because the flower dies after seven days.  I also went for a walk in Mossy Forrest,  a forest with a lot of moss, as the name already reveals. The remarkable thing about Cameron Highlands is the mild temperature (around 20 ° C). Very refreshing  after spending months in tropical heat.

———-

In Cameron Highlands ben ik op zoek gegaan naar de grootste bloem ter wereld, de Rafflesia. Na een wandeling van drie uur vinden we er eentje. Er is een beetje geluk mee gemoeid, want na zeven dagen verwelkt de bloem al. Voor de rest een kijkje gaan nemen in Mossy Forrest, een mossig bos zoals de naam al verraadt. Wat opmerkelijk is aan Cameron Highlands is de milde temperatuur (rond de 20°C). Lekker verkoelend na maanden tropische hitte.

Cameron (15)

Cameron (23)

Cameron (29)

Cameron (34)

Cameron (39)

Cameron (43)

Cameron (61)

Cameron (67)

Cameron (74)

Cameron (75)

Cameron (76)

Cameron (81)

Cameron (83)

Cameron (5)

Cameron (14)

6 Comments Post a comment
 1. Soepie #

  Ok, wat een afzichtelijk ding hahahaha, tziet eruit alsof het pootjes heeft en kan bijten 🙂

  July 7, 2013
 2. Geweldig schoon die Cameron Highlands, één van de mooiste stukjes Z-O Azië. Vind de bloem nog wel meevallen 😉

  July 7, 2013
  • @ Nele: Cameron Highlands waren zeker de moeite! @ Riet: het lef. De grootste bloem ter wereld zomaar beledigen.We zullen maar zwijgen over afschilferende rode kreeften zeker? :-p

   July 7, 2013
 3. Annelies #

  Toevallig op je blog uitgekomen! Ik ben in april ook nog in Maleisië en Singapore geweest. Cameron Highlands waren echt prachtig! En inderdaad een fijne afwisseling in het hete Maleisië! Wij hebben toen dezelfde jungle hike gedaan en ook de Rafflesia gezien! Heel speciaal om na zo’n tocht die bloem te vinden… Al had Mossy Forest ook wel iets mysterieus over zich 🙂

  July 30, 2013
  • Hey Annelies. Wat leuk dat je op m’n blog terecht bent gekomen. Maleisië en Singapore zijn de moeite hé! Ik was aangenaam verrast door Maleisië. Had er weinig verwachtingen van maar vond heel interessant. Heel multiculti en een mooie combinatie van eilanden, steden en prachtige natuur. En Singapore is zo modern en westers. Een aangename afwisseling.

   August 4, 2013
 4. Inderdaad! In Maleisië vond ik Georgetown ook heel leuk, van KL was ik minder onder de indruk. Singapore vond ik echt wauw! We zijn maar 3 dagen in Singapore geweest als afwisseling, maar ik zou ooit nog eens terug willen gaan om het beter te leren kennen. Want er zijn zoveel verschillende buurten en wijkjes die ook de moeite zijn! Ik moet eens dringend mijn foto’s verder gaan selecteren, want op zo’n reizen staat het fototoestel niet stil!
  Ik zag ook pas nu dat je echt een heel jaar gaat trekken, wat cool! Met het werk lukt me dat niet, meestal zijn mijn verre reizen beperkt tot 3 weken. 2 jaar terug zijn we in Japan geweest, dit jaar Maleisië en Singapore. Maar Zuid-Oost Azië heeft nog zoveel te bieden! Ook Australië en Nieuw-Zeeland staan nog op het lijstje… Leuk dat je alles kan combineren!! Ik ben benieuwd naar de rest van je avonturen, misschien kan ik nog wat ideeën op doen! 😉
  Veel plezier nog!

  August 7, 2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: