Skip to content

Malaysia: Taman Negara

In Taman Negara, the oldest rainforest in the world, I did a two day jungle trek. We spent the night in a cave. The food was professionally  prepared over a campfire by our guide. The meal, rice with vegetables and meat, was served on banana leaves, jungle style! We covered twenty kilometers  in the inner jungle. Challenging, because it’s hot and humid out there and the path keeps going up and down. We have not spotted elephants, tigers or rhinos, but plenty of bats, lizzards, millipedes and leeches!

———-

In Taman Negara, het oudste regenwoud ter wereld, heb ik een tweedaagse jungletrekking gedaan. Overnachten deden we in een grot.  Het eten werd vakkundig bereid boven een kampvuur door onze gids. De maaltijd, rijst met groenten en vlees, werd geserveerd op bananenbladeren, jungle style! Op twee dagen hebben we twintig kilometer overbrugd in de diepe jungle. Pittig, want het is vochtig én heet in het oerwoud en de paadjes gaan op en neer.  In het nationaal park leven olifanten, tijgers en neushoorns. Grote dieren hebben we niet gezien (daar waren we te luid voor), maar aan kleine dieren zoals vleermuizen, hagedissen, duizendpoten én bloedzuigers geen gebrek!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DSC_0003

DSC_0043

DSC_0021

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DSC_0018

DSC_0020

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DSC_0047

DSC_0056

DSC_0061

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

2 Comments Post a comment
  1. Nadine Roggemans #

    Waw, wat een belevenis! Puur natuur! Leuke beestjes …

    July 12, 2013
    • Het was héél leuk, behalve de bloedzuigers dan… 😀 Ik had er gelukkig geen maar de helft van de groep had er wel last van. Maar naar het schijnt voel je er wel niets van.

      July 12, 2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: