Skip to content

Australia: Kangaroo Island

I started wwoofing this week at Kangaroo Island (South Australia). Wwoof stands for willing workers on organic farms. As a volunteer, you exchange 4-6 hours of your energy per day for food and accomodation. But the most important reason is that I can stay with an Australian family. I get to learn local people and their culture. It is the first time that I wwoof and I am very lucky with my host family. Gavin has a charter vessel of 20 m. He takes tourists out for fishing day trips in the Southern Ocean. I am his new deckhand and help him cut bait, attach it to the fishing rods and unhook the fish. I still need some practice with the unhooking. The fishes are big and don’t sit still. The biggest one we caught yesterday, was a Red Snapper of 10 kg. Gavin also works for the government. On Tuesday, we replaced a weather buoy for the Bureau of Meteorology. The sea was extremely rough. Waves of 5 to 8 metres high. But it was an unique experience. I have seen parts of Kangaroo Island where tourists are not allowed to go sailing. I also helped his wife Candy with the maintenance of their holiday bungalows. They sure keep me busy!

———-

Vanaf deze week wwoof ik bij een gastgezin op Kangaroo Island in Zuid-Australië. Wwoof staat voor willing workers on organic farms of vrijwillige werkers op organische boerderijen. In ruil voor enkele uren (meestal 4-6 uur) hulp per dag, krijg je eten en accomodatie in de plaats. Maar de voornaamste reden is dat ik bij een Australisch gezin mag verblijven en de mensen en hun cultuur echt leer kennen. Het is de eerste keer dat ik wwoof en ik heb het getroffen met mijn gastgezin. De man, Gavin, heeft een charterboot van 20m lang. Hij neemt toeristen mee op dagtrips om te gaan vissen in de Zuiderlijke oceaan. Ik help hem op de boot met het aas te snijden, het vervolgens te bevestigen aan de vishengels, en de vissen van de haak te halen. Het laatste vergt nog wat oefening. De vissen zijn redelijk groot en blijven natuurlijk niet stilzitten. De grootste die we gisteren hebben gevangen, was een rode Snapper van 10 kg. Gavin werkt ook voor de overheid. Zo zijn we dinsdag een weerboei gaan vervangen voor het Bureau van Meteorologie. De zee was heel ruig. Golven van gemiddeld 5 tot 8 meter hoog. Maar een heel bijzondere ervaring. We zijn langs een kant van Kangaroo Island gevaren waar toeristen normaal niet komen. Voorts heb ik zijn vrouw, Candy, geholpen met het onderhoud van hun vakantiehuisjes. Ze houden me hier dus goed bezig.

KI (25)

KI (42)

KI (41)

KI (17)

KI (35)

KI (21)

KI (16)

KI (11)

KI (45)

Weerboei (17)

Weerboei

Weerboei (13)

Weerboei (7)

KI (8)

KI (9)

KI (4)

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: