Skip to content

Australia: Adelaide

Adelaide is the state capital of South Australia. Also called the city of churches. You can’t get lost, the city centre is rather small. There is not much to do. Ah well, drinking beers in the beer garden is also fun! The South Australian Museum is weird. It’s like a dead zoo. I’ve never seen so many stuffed animals together. In the outskirts of Adelaide is more to see. So we went to have a look at Glenelg Beach and Mount Lofty for the views over the city and a walk to Waterfall Gully.

———-

Adelaide is de hoofdstad van de deelstaat Zuid-Australië. Ook wel de stad van de kerken genoemd, vanwege de vele kerken verspreid over de stad. Verdwalen gaat haast niet want het centrum is vrij klein.  Veel valt er niet te beleven.  Ach, dan maar pintjes drinken in de beer garden. Het South Australian Museum is een beetje vreemd.  Het is net een dode zoo. Ik heb nog nooit zoveel opgezette dieren bij elkaar gezien.  Buiten Adelaide een kijkje gaan nemen op het strand van Glenelg en naar Mount Lofty  voor de uitzichten over de stad en een wandeling naar waterval Gully.

CBD (2)

Beer Garden

South Australian Museum (5)

South Australian Museum (4)

South Australian Museum (2)

Glenelg (2)

Mount Lofty

Mount Lofty (9)

Mount Lofty (6)

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: