Skip to content

Chile: Santiago & Valparaiso

I stayed at Miguel’s place in Santiago,  a friend I met in Cambodia last year. Santiago is a big city but nothing special really. My good friend Riet and Miguel recommended me to go to Valparaiso for two days. Valparaiso is a pittoresque port town with coloured houses on hills and beautiful graffiti murals, just an hour and a half  out of Santiago. In both cities, I joined a Free Walking Tour, a guided city walk. It’s based on gifts. You give the guide a tip at the end of the tour. The guide line is 5000 Chilean Pesos, which equals 6,50 euro. I think it is definitely worth the money because it’s a tour of at least 3 hours. And during both tours (and after),  I had some great Dutch and Australian companionship.

———-

In Santiago verbleef ik bij Miguel, een vriend die ik in Cambodja heb ontmoet. Santiago is een grote stad maar niets bijzonder. Op aanraden van goede vriendin Riet en Miguel ben ik naar Valparaiso getrokken voor twee daagjes. Valparaiso is een pittoresk havenstadje met gekleurde huisjes op heuvels en prachtige graffiti, op anderhalf uurtje rijden van Santiago. In beide steden heb ik een Free Walking Tour gedaan, een begeleide stadswandeling. Het werkt op basis van vrije giften. Je geeft de gids een fooi op het einde van de tour. De richtlijn is 5000 Chileense peso, wat overeenkomt met 6,50 euro. Dat vond ik het zeker waard want het is een rondleiding van 3 of 4 uur. En tijdens beide tours (en daarna) had ik leuk Nederlands en Australisch gezelschap.

Valparaiso

DSC_0044

DSC_0038

DSC_0037

DSC_0036

DSC_0034

Santiago

DSC_0021

DSC_0018

DSC_0008

DSC_0015

CSC_0045

CSC_0024

2 Comments Post a comment
  1. Soepie #

    *Gniffel* mijn goede vriendin iris zal een heel pak tips voor me hebben als ze terug is zou ik zo hopen 😉 Ben benieuwd naar de rest van Zuid Amerika, toedeloeeeee!!

    February 4, 2014
    • Hahaha, da´s pas een eervolle vermelding he Soepie!! Ja, ik denk dat Nieuw-Zeeland en Paaseiland wel bestemmingen zijn die u kunnen bekoren. Kijk erg uit naar Bolivië en Peru!!

      February 4, 2014

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: