Skip to content

Argentina: Buenos Aires

DSC_0004

DSC_0001

DSC_0020

DSC_0025

DSC_0022

DSC_0027

DSC_0051

DSC_0046

DSC_0042

CSC_0054

The first thing I did in Buenos Aires, was trying out an Argentian steak with Enrique. A friend I  met in Sydney. I could stay a few days at his place. Enrique showed me around in the heart of Buenos Aires, microcentro, and the quarters Puerto Madero and Palermo. Thank you Enrique for your hospitality and your kind assistance with practical matters (like: exchanging US Dollars to Argentinian Peso’s on the blue market and helping me with my planning). In Capital Federal, I also met up with Hans, an old study mate from college. Hans lives and works in Buenos Aires. He showed me the neighbourhood Recoleta. We sampled some of the local beers and went to look for Evita’s grave in the impressive Cementario de la Recoleta.

———-

Het eerste wat ik in Buenos Aires heb gedaan, is een Argentijnse steak gaan eten met Enrique. Een vriend die ik heb ontmoet in Sydney. Ik kon enkele dagen bij hem logeren. Enrique heeft me een rondleiding gegeven in het hart van Buenos Aires, het microcentro, en de wijken Puerto Madero en Palermo. Bedankt Enrique voor je gastvrijheid en de hulp met het omwisselen van Amerikaanse dollars naar Argentijnse peso’s en het helpen plannen van m’n verdere reis. Ook had ik tijdens mijn kort verblijf in de Capital Federal afgesproken met Hans, een oude studiegenoot uit de opleiding journalistiek. Hans woont en werkt in Buenos Aires en heeft me de buurt Recoleta getoond. Daar hebben we enkele lokale biertjes uitgeprobeerd en zijn we het graf gaan zoeken van Evita op het indrukwekkende Cementerio de la Recoleta.

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: