Skip to content

Argentina: Iguazu Falls

DSC_0074

DSC_0070

DSC_0066

CSC_0114

DSC_0144

DSC_0122

DSC_0141

DSC_0119

DSC_0107

DSC_0102

DSC_0092

DSC_0078

After my arrival in Puerto Iguazu, the gateway to Parque Nacional Iguazu, I jumped into a taxi with Australians Nick and Sally to look at the Brazilian side of the Iguazu Falls. A shared taxi (250 Pesos) doesn’t cost a lot more than taking a bus. The driver arranges the boarder crossing and waits for your return at the entrance of the park. The Brazilian side is impressive because of the grand overview of the waterfalls. The next day, I visited the Argentinian side with Sally. The boat trip Nautical Adventure of the Uguazu Jungle Explorer was a thrill. A little speedboat brings you close to the Garganta del Diablo (Devil’s Throat) Canyon and a shower awaits at San Martin, the second biggest fall. Afterwards you’re completely soaked, but your clothes will be dry again within the next hour. It is so hot and humid anyways.

———-

Na mijn aankomst in Puerto Iguazu, de poort tot het Parque Nacional Iguazu, ben ik meteen een taxi ingesprongen met de Australiërs Nick en Sally om de Braziliaanse kant van de Iguazu watervallen te bekijken. Een gedeelde taxi heen en terug (250 Peso’s) kost niet veel meer dan een bus. De chauffeur regelt de grensovergang en wacht keurig aan de ingang van het park om je vervolgens terug te brengen. De Braziliaanse zijde is indrukwekkend door het overzicht op de watervallen. De volgende dag heb ik met Sally de Argentijnse kant bezocht. Aan deze kant vond ik het boottochtje Nautical Adventure van Iguazu Jungle Explorer een aanrader. Een speedboatje brengt je tot vlak aan de de indrukwekkende Garganta del Diablo (de keel van de duivel) Canyon en een douche wacht aan de San Martin waterval, de tweede grootste waterval. Zeiknat ben je erna, maar door de hitte ben je een uur later alweer helemaal droog.

One Comment Post a comment
  1. Nadine Roggemans #

    Waw Iris ! Wat zie jij toch een prachtige natuur ! Wou dat ik daar ook was ! Steek alles heel zorgvuldig in je zakken – bij wijze van spreken – en in je fototoestel en je geheugen. Geniet van je laatste maanden wereldtoernee !

    February 10, 2014

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: