Skip to content

Australia: Barossa Valley

I went wine tasting in the Barossa Valley. One of the most famous wine regions in Australia. In the morning we stopped at a giant rocking horse , an animal park and a whispering dam. The dam has acoustic properties . Sounds at one end of the dam can be heard clearly at the other end, 140 metres further. Someone at the other end said: “someone is driving away with the bus.” The guide who was standing on the other side , thought it was a joke. But it wasn’t. The bus was gone. Slight panic because some people had left their valuables on the bus . Luckily, we found the bus back a few hundred meters further . They probably tried to steal the bus but the thieves couln’t drive it properly . After this incident , it was time for a drink or two. We stopped first at Jacob ’s Creek winery . Then we stopped at a small family vineyard where they served us a delicious barbecue. After lunch we sampled the wines of cellar doors McGuigan and Seppeltsfield.

———-

Ik ben gaan wijn gaan proeven in de Barossa vallei. Eén van de bekendste wijnstreken in Australië. In de ochtend stopten we aan een gigantisch schommelpaard, een dierenpark en een fluisterende dam. De dam heeft akoestische eigenschappen. Geluiden van de ene kant kan je, 140 meter verder, duidelijk horen aan de andere kant van dam. De helft van de groep stond aan de andere kant. Opeens merkt er iemand op: “iemand rijdt weg met de bus.”. De gids die aan de andere kant staat, dacht dat het een grapje was. Op de parking blijkt dat de bus daadwerkelijk weg is. Lichte paniek want sommige mensen hadden hun tas op de bus gelaten. Maar de bus staat enkele honderden meters verder geparkeerd. Ze hebben de bus proberen te stelen maar de dieven konden er waarschijnlijk niet mee rijden.  Na dit voorval was het tijd voor een glas wijn. We stopten eerst bij wijnerij Jacob’s Creek. Vervolgens stopten we bij een kleine familie wijngaard waar we een lekkere barbecue kregen voorgeschoteld. Na de lunch proefden we de wjnen van McGuigan en Seppeltsfield.

Giant Rocking Horse

Black Alpaca (2)

Black Alpaca (3)

CSC_0011

Whispering Dam

Jacob's Creek

Jacob's Creek (2)

McGuigan (3)

Seppeltsfield (2)

Seppeltsfield

Cellar Door 3

6 Comments Post a comment
 1. Nadine Roggemans #

  Hey Iris, en welke raad je ons nu aan voor bij de volgende bbq ?

  November 28, 2013
  • Hey Nadine, hoe gaat het ermee? Leuk dat je m’n blog nog steeds volgt. Ben ik blij om! Hahaha, ga je een winterbarbecue doen? Jacob’s Creek heeft lekkere wijnen. Die kan je ook in België kopen, denk ik. 🙂

   December 4, 2013
 2. Liesbeth Van Mechelen #

  Wow! Jacob’s Creek! Mijn favoriete wijn 🙂 Hoe was het? Hoe valt Australië mee? Groetjes!

  December 2, 2013
  • Hey Liesbeth, hoe gaat het met jou? Hier gaat alles prima. Lekker hé, Jacob’s Creek, heb je die zoete witte wijn al geprobeerd? Ik denk dat jij nog wel lekker vindt! 38°gradige groetjes uit Alice Springs

   December 4, 2013
 3. Liesbeth Van Mechelen #

  Hier ook alles goed. Weet niet of ik heb je al verteld had maar ben in september opnieuw met een opleiding als interieurontwerper begonnen 😀 Heel leuk!
  Heb de zoete wijn van Jacob’s Creek nog niet geproefd maar ben in het algemeen toch niet zo voor zoete wijn 🙂 Geniet nog van de zon! Hier schijnt ze gelukkig ook maar verder toch maar frisjes 🙂
  groetjes

  December 16, 2013
  • Nee, dat wist ik nog niet dat ge aan een nieuwe opleiding waart begonnen. Veel succes en plezier ermee!! Groetjes

   December 20, 2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: