Skip to content

Australia: Groovy Grape’s Rock Patrol Tour from Adelaide to Alice Springs

We visited the Flinders Ranges on the first day. During the hike, we saw Australia’s deadliest snake: the Brown Snake. That night, I slept in a swag for the first time. A swag is an Australian version of a tent. It looks like a sleeping bag with a mattress where you can put your own sleeping bag in. I am the first one to try out the swag. It’s so comfy that I don’t come out for the rest of the night. So lovely to watch the stars.

De eerste dag hebben we de Flinders Ranges bezocht. Tijdens de wandeling komen we Australië’s meest dodelijke slang tegen: de Bruine Slang. Vanavond slaap ik voor de eerste keer in een swag. Dit is de Australische versie van een tent. Het lijkt op een slaapzak met een matrasje waar je je eigen slaapzak insteekt. Ik kruip er als eerste in en het is zo comfortabel dat ik er de rest van de avond niet meer uitkom. Ik kijk uren naar de sterrenhemel.

Flinders Ranges (2)

Flinders Ranges Brown Snake

Swag

We visit Coober Pedy on the second day. A town in the desert where they mine Opal. It’s also called: the Opal capital of the world. It gets really hot here, therefore people build their houses underground. Today, it is 41°C. We also sleep underground where it is nice and cool.

De tweede dag bezoeken we Coober Pedy. Dit is een mijnstadje in de woestijn waar ze Opal opgraven.Omdat het zo heet is, bouwen de mensen hun huizen ondergronds. Vandaag is het hier 41°. Gelukkig slapen we ook ondergronds waar het fris en koel is.

Coober Pedy

Coober Pedy (7)

Coober Pedy (8)

Coober Pedy (10)

On the third day, we drive to Uluru (Ayers Rock). We set up camp and go out for our first Uluru sunset. No colourful sunset but thunder and lightning over Uluru. On average, it only rains fourteen days per year. So it is special to witness this.

Op dag drie rijden we naar Uluru, de heilige rots van de Aboriginals. We zetten ons kamp op en gaan naar de zonsondergang kijken bij de rots. We zien de zon niet ondergaan want het bliksemt en dondert boven Uluru. Heel bijzonder want het regent hier maar veertien dagen per jaar.

Uluru (42)

Uluru (8)

Uluru (10)

On day four, we hike Kata Tjuta’s (The Olgas) Valley of the Winds. In the evening, we go to a vista point to see another Uluru sunset. We didn’t see much of it. Too busy with a ‘pegging people’ contest. That was good fun!

Op dag vier hiken we door Kata Tjuta’s (The Olgas) Valley of the Winds (Vallei van de Winden). In de vooravond gaan we naar een uitzichtpunt om de zonsondergang van Uluru te bewonderen. Veel hebben we er niet van gezien. Te druk bezig met een wedstrijdje ‘stiekem wasknijpers op mensen bevestigen’. Hilarische foto’s levert dat op!

Kata Tjuta (17)

Kata Tjuta (26)

Kata Tjuta (29)

Uluru (24)

Pegging (2)

Pegging (5)

On day five, we walk around the base of Uluru. A bit boring, walking ten kilometres around a giant rock.

Op dag vijf wandelen we rond de rots (Uluru Base Walk). Een beetje saai, tien kilometer rond een gigantische rots wandelen.

Uluru (50)

Uluru (52)

Uluru (48)

On day six, we explore Kings Canyon and in the afternoon, we arrive in Alice Springs.

Op dag zes verkennen we Kings Canyon en nademiddag komen we aan in Alice Springs.

Kings Canyon (10)

Kings Canyon (11)

Kings Canyon (23)

Alice Springs (4)

4 Comments Post a comment
 1. Eva #

  Goh Iris, dees is GEWELDIG…. xxx big hugs vanuit België xxx

  December 4, 2013
  • Hey Eva. Het was een GEWELDIG tripje door de outback. Groetjes aan iedereen!!!

   December 10, 2013
 2. Sammy Jo #

  Ik wil ook een ondergronds huis!

  December 5, 2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: